Home Agustí Alcoberro y Pericay

Agustí Alcoberro y Pericay

Agustí Alcoberro y Pericay

President

Fundació Congrés de Cultura Catalana

És vicerector de patrimoni i activitats culturals i professor d’història moderna a la Universitat de Barcelona. Ha publicat nombroses recerques sobre humanisme i renaixement, la cacera de bruixes a Catalunya i la Guerra de Successió i el seu exili. També participa en nombrosos projectes editorials, museogràfics i audiovisuals sobre la història de Catalunya. Des de l’any 2021, dirigeix la col·lecció «Dies que han fet Catalunya» (Rosa dels Vents – Penguin) una relectura de la història de Catalunya a partir d’uns certs fets i esdeveniments que van marcar el passat i que conformen el nostre present.

Igualment ha publicat diverses obres literàries, entre les quals destaca la novel·la Retrat de Carme en penombra (Edicions 62), sobre la presa de consciència en la lluita antifranquista, amb què obtingué el premi Sant Jordi de l’any 1988.

Entre el maig de 2008 i el setembre de 2014 fou director del Museu d’Història de Catalunya.

El 14 d’octubre de 2017 fou elegit vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana on, a causa d l’empresonament del seu president Jordi Sànchez, va assumir el lideratge de l’entitat fins al març del 2018.

L’any 2017, rebé també el premi Memorial Francesc Candel d’Àmbit Cultural per la seva intensa trajectòria d’activisme social i aportacions al coneixement i divulgació de l’edat moderna de Catalunya.

Tornar a pàgina anterior